KUNSTINSTITUTIONEN VALBY BØRNEASYL - REDESIGN OG RENOVERING

Personalet og ledelsen havde gennem flere år arbejdet dybt ind i deres værdigrundlag og vision. De ønskede at lade alle deres tanker, deres kunstprofil og deres praksis blive integreret ind i en gennemgribende renovering og redesign af hele huset. Sammen med personalet omsatte vi værdier, vision, historie og den styrkede læreplan til fleksible legezoner. Vi skabte flere kvadratmeter i mellemrum og muligheden for sceneskift i løbet af dagen. Den smukke villa fra 1847 var oprindeligt en børneasyl, hvor arbejdernes børn fra Carlsberg Bryggeriet fik tag over hovedet. En historie der blev skrevet ind i et eventyr og skåret smukt ind i et træ i indgangspartiet.

"Vores værdigrundlag, vision og historie kombineret med den nye styrkede læreplan, kommer virkelig til udtryk i den specialdesignede smukke indretning og støtter vores pædagogiske arbejde rigtig godt. Vi føler os virkelig hørt, og vi har deltaget aktivt med idéer og ønsker under hele processen. Friis&Clemme har taget sig af alt. Selv de små efterfølgende frustrationer, så vi kom glade og helt i mål."
Karina Voigt Leth
Pædagogisk Leder, Kunstinstitution Valby Børneasyl, Valby